Nº 19: Benvinguda al curs 2017-2018 i jornada de formació

Nº 19: Benvinguda al curs 2017-2018 i jornada de formació  

 

 “Quien se atreve a enseñar, nunca debe dejar de aprender.” (John Cotton Dana) 

 

Us donem la benvinguda a Coordinades.gps després d’unes merescudes vacances, on volem presentar-vos la jornada de formació per a professorat: Treballem dificultats d’aprenentatge a partir de les Intel•ligències múltiples: Lectoescriptura i TDAH, que vam dur a terme el passat 5 de Juliol!n18

En aquestes jornades jornades vam treballar un dels reptes que afronta el professorat: el treball amb l’alumnat que presenta dificultats d’aprenentatge. Ja sigui que les dificultats estiguin diagnosticades o no, sovint les i els docents tenen poques eines per poder treballar per a que l’alumne progressi. La jornada es va dividir en dues parts: 

  • Marc teòric. L’enfocament des de el que proposem eballar per a la millora de les dificultat d’aprenentatge és holístic i s’estructura en dos eixos: el primer, aplicar estratègies d’ensenyament- aprenentatge que parteixin de les fortaleses i capacitats que sí te l’alumnat – les seves intel•ligències múltiples–. El segon, treballar els elements interpersonals (família, escola, grup d’iguals, entorn proper), contextuals (situació socioeconòmica, recursos a l’abast) i físics (salut, diversitat funcional) que generalment també poden tenir incidència en elles.
  • Aplicació de part del protocol en cassos pràctics reals: El protocol està dissenyat per a poder valorar el risc del nostre alumnat a tenir algun trastorn d’aprenentatge o alguna dificultat concreta en les diferents àrees acadèmiques. La proposta de protocol presentada posa en relació les intel•ligències múltiples que té l’alumne (fortaleses), les dificultats que presenta (reptes) i un procésd’orientació holístic i continuat (acompanyament al llarg del procés d’aprenentatge). 

Coordinades.GPS és un butlletí del programa d’orientació educativa i professional GPS a un futur millor: per a una formació i treball satisfactoris, sostenibles i socialment justos.  El GPS és una iniciativa de l’Associació Fem Pedagogia per a una vida digna per a tothom que rep el suport de la Diputació de Barcelona.

Amb el suport de:

Diputació

Los comentarios están cerrados.