Nº 8: Compartim resultats i un conte per desitjar-vos bones vacances

Nº 8: Compartim resultats i un conte per desitjar-vos bones vacances

“El arte del descanso es una parte del arte de trabajar” (J. Steinbeck).

Coordinades.GPS t’ofereix informacions sobre orientació concretes i llestes per a ser utilitzades.

2GPSLogo2014SAContribuïm a la reducció de l’abandonament i a la continuació d’estudis amb el nostre programa d’orientació, el GPS a un futur millor.  Durant el curs 2015-2016 hem treballat amb set centres de formació de persones adultes (CFA), concretament amb alumnat que fa la preparació a la prova d’accés a grau mitjà, graduat en educació secundària i preparació a la prova d’accés a grau superior. En quatre d’ells – Jame Tuset (Ripollet), L’Alzina (Cerdanyola del Vallès), Montcada i Reixac i Ramon Llull (Terrassa) – hi hem estat durant tot el curs lectiu. Dels 122 alumnes que hem assessorat i acompanyat individualment en aquests CFA, el 90% han acabat el curs que feien (110 alumnes) i el 80% s’han preinscrit per continuar estudiant (98 alumnes). A més, en una setmana donarem quatre ajudes a l’estudi que serviran per pagar la matrícula a alumnat d’aquests CFA amb els que hem treballat i que tenen dificultats econòmiques.

BeachSuggerències per a l’estiu i un conte per desitjar-vos bones vacances. Aquí teniu algunes idees de llibres o pel·lícules per a l’estiu.  I aquí teniu el conte ‘El árbol de los problemas’ amb el que ens despedim fins a setembre:

“El carpintero que había contratado para ayudarme a reparar mi vieja granja acababa de finalizar su primer día de duro trabajo. Su cortadora eléctrica se había averiado, le había hecho perder una hora de su trabajo y ahora su antiguo camión se negaba a arrancar. Mientras lo llevaba a su casa permaneció en silencio. Una vez que llegamos, me invitó a conocer a su familia. Mientras nos dirigíamos a la puerta, se detuvo brevemente frente a un pequeño árbol, tocando las puntas de las ramas con ambas manos. Al entrar en su casa, ocurrió una sorprendente transformación. Su bronceada cara sonreía plenamente. Abrazó a sus dos pequeños hijos y le dio un beso a su esposa. Posteriormente me acompañó hasta el coche. Cuando pasamos cerca del árbol, sentí curiosidad, y le pregunté acerca de lo visto cuando entramos.

- “Ese es mi árbol de los problemas”, contestó.

- “Sé que yo no puedo evitar tener problemas en el trabajo, pero hay algo que es seguro: los problemas no pertenecen ni a mi casa, ni a mi esposa, ni a mis hijos. Así que, simplemente, los cuelgo en el árbol cada noche cuando llego. Después, por la mañana los recojo otra vez. Lo más divertido es que… cuando salgo a la mañana a recogerlos, ni remotamente encuentro tantos como los que recordaba haber dejado la noche anterior.”

Els reptes de la feina tampoc pertanyen a les vostres vacances, així que esperem que pugueu penjar-los tots en un arbre i que disfruteu d’un bon i merescut descans!!

Coordinades.GPS és un butlletí del programa d’orientació educativa i professional GPS a un futur millor: per a una formació i treball satisfactoris, sostenibles i socialment justos.  El GPS és una iniciativa de l’Associació Fem Pedagogia per a una vida digna per a tothom que rep el suport de la Diputació de Barcelona.

Amb el suport de:

Diputació

Los comentarios están cerrados.