Motivació

Motivació 

 

Aquí tenim un recull de diferents llibres, blogs, revistes i pel·lícules que us poden ajudar a animar-vos a seguir descobrint noves estratègies i poder inspirar-vos alhora de la vostra pràctica professional i acadèmica. 

LlibresID-100145991

  • Un bombero entre mariposas.

Autor: Santiago González Sagüés

Argument: Santi, un mestre de Tximeleta durant 4 anys, ens explica en aquest llibre de forma directa i honesta les seves vivències en l’escola al llarg de 10 dies, així com tots els seus dubtes i reflexions sobre el seu treball i sobre l’educació en general. 

  • La ciutat dels infants

Autor: Francesco Tonucci

Argument: Imagineu una ciutat dissenyada per als nens. Una ciutat on puguin sentir-se lliures de campar sols pel carrer sense por de trobar-se algun perill. Que tingui en compte les seves necessitats i, de fet, els permeti participar en la presa de decisions importants. Que els respecti com a ciutadans en les mateixes condicions que als adults.

  • Castigat! És necessari?

Autora: Mª Lluïsa Ferrerós.

Argument: Vivim en una societat de consum i l’únic que fem per educar els nostres fills és disminuir aquest consum d’oci per reconduir el seu comportament.Per aconseguir que els fills respectin els límits i es comportin bé és necessari enfortir les conductes adequades i només corregir les inapropiades quan aquestes siguin reincidents, i sobretot, oferir un bon model i exemple a casa. Però el més important perquè el càstig sigui educatiu és que ha de ser excepcional, proporcional, equilibrat, coherent i aplicable.

  • Sé un maestro (Y lo que querría que me hubiesen contado cuando empecé a dar clases).

Autor: Sergio Travieso Teniente.

Argument: L’autor, professor de formació superior en tots els seus nivells, sap de primera mà del què parla. Sense teories pedagògiques complicades ni propostes metodològiques especulatives, només a partir de vivències i dels errors comesos, da forma a un conjunt de consells per que aquells decisius primers segons de cada inici de curs serveixin per establir una connexió màgica amb l’alumnat.  

ID-100145963Revistes/Blogs 

Temes tractats: Reflexions sobre el nostre procès formatiu a partir de pel·licules. 

Temes tractats: El creador va patir un càncer el qual no va superar, però amb molta perseverança i actitud ens ensenya la importància de ser els pilots de la nostra vida.

Temes tractats: Un dels temes més important és la autosuperació i la importància de la motivació per arribar a aconseguir els teus somnis, tenen test per a poder detectar les teves mancances i exemples sobre com millorar.

Temes tractats: Treballen a partir d’articles, vídeos i d’altres materials dosis d’inspiració i motivació per aconseguir les seves metes i objectius.

Pel·licules/Documentals

  • La educación prohibida.

Director: German Doin.ID-100146413

Argument: S’expliquen diferents pràctiques i perspectives pedagògiques progressistes en països de llengua espanyola.

  • Ser y tener.

Director: Nicolas Philibert.

Argument: Es tracta d’un professor molt entregat a la seva professió, i que imparteix classes en una escola rural d’un poble de França on té alumnes d’edats compreses entre 4 i 10 anys).

  • Entre maestros.

Director: ALEA.

Argument: 11 alumnes, 1 professor i 12 dies de classe. Un documental sobre una experiència educativa innovadora. Un retrobament entre la vida i l’educació a través de l’autoconeixement a classe. Experiència basada en la mirada “educar l’empoderament”. 

  • La clase (entre les murs).

Director: Laurent Cantet.

Argument: François i la resta de professors es preparen per enfrentar-se a un nou curs en un institut situat en un barri conflictiu. Plens de bones intencions, desitjos d’aportar la millor educació als seus alumnes. 

Los comentarios están cerrados.