Nº 15 Check-list orientació holística i per a la justícia social

Nº 15: Check-list orientació holística i per a la justícia social

 

“La orientación se ha basado, desde su origen en el siglo XIX,  en un modelo de ajuste cuya finalidad es que las personas encajen en un determinado puesto y mercado de trabajo. El modelo de ajuste hace 100 años que ha caducado, pero es el que mayoritariamente se sigue utilizando”  (Skills Commission’s Inquiry into information, advice and guidance, 2008).

 

Aquest més volem compartir amb vosaltres un check-list que ajuda a reflexionar sobre l’enfocament de l’orientació que fem servir en els nostres centres o entitats.

Nosaltres defensem una orientació que contribueixi no només a que les persones puguin prendre decisions conscients i informades sobre el seu present i futur formatius i professionals, sinó que també ajudi a que aquestes decisions puguin fer-se efectives. Per a n14què això sigui possible, proposem un enfocament de l’orientació holístic i per a la justícia social. El check-list que us fem arribar permet donar resposta a preguntes que, de forma concisa, fan possible identificar si aquest és també el vostre enfocament de l’orientació. Esperem que contribueixi a la reflexió sobre l’orientació que feu i que us sigui d’utilitat!

 

Check-list Orientació holística i per a la justícia social

Coordinades.GPS és un butlletí del programa d’orientació educativa i professional GPS a un futur millor: per a una formació i treball satisfactoris, sostenibles i socialment justos.  El GPS és una iniciativa de l’Associació Fem Pedagogia per a una vida digna per a tothom que rep el suport de la Diputació de Barcelona.

Amb el suport de:

Diputació

Los comentarios están cerrados.