Nº 24: Atenció als cursos de titulació pròpia no homologats

Nº24: Atenció als cursos de titulació pròpia no homologats

“Lo maravilloso de aprender algo, es que nadie puede arrebatárnoslo” B. B. King 

En aquest nou missatge de Coordinades.gps us suggerim com podeu orientar als vostres alumnes amb les formacions de titulació pròpia o no homologades. En els darrers anys un nombre creixent d’organitzacions privades ofereixen cursos que no estan homologats. Entre ells estan els d’auxiliar de veterinària, tanatopràxia o tanatoestètica, cursos de tècnic de so, etc. Quines característiques compleixen aquests cursos?

-          No oficials i per tant no homologats pel departament d’ensenyament o el ministeri d’Educació.

-          Tenen costos elevats.

Per tal de poder orientar al nostre alumnat recomanem que els orientem per a que es fixin en les següents característiques:

-          Que apareguin els logos oficials del Departament d’ensenyament, la Generalitat i el Ministeri d’Educació en les informacions sobre els cursos.

-          El nom del curs per ser oficial ha de ser exactament el que es publica a la web d’Estudiar a Catalunya (http://queestudiar.gencat.cat/ca/index.html) i també a (http://universitats.gencat.cat/ca/inici).

-          L’accés al curs ha de complir la normativa vigent:

  • Formació professional de grau mitjà: tenir ESO/GESO o PAGM.
  • Formació professional de grau superior: tenir un GM, PAGS, PAU +25/+45 o Batxillerat.
  • Grau Universitari: tenir superades les PAU, PAU +25/+45 o tenir un GS.
  • Màster i postgraus: Tenir una titulació de grau universitari o en alguns casos un GS o Batxillerat.

Us facilitem un pòster amb informació sobre la temàtica per si el voleu penjar en els vostres centres. Ens agradaria saber si l’utilitzeu, així que si ho feu us agrairem que envieu fotos a aquest mateix correu electrònic ;)

Per altra banda, dir-vos que durant aquest proper mes de Març us farem arribar un material creat per a treballar durant la setmana internacional contra la xenofòbia i els prejudicis racials (17 al 25 de març). Esperem que sigui útil per vosaltres! 

Amb el suport de:

Diputació

Pòster Fem Pedagogia Formació

Los comentarios están cerrados.