Nº 21: Estratègies per a prevenir l’abandonament escolar

Nº 21: Estratègies per a prevenir l’abandonament escolar

 

“La majoria de coses importants al món han estat aconseguides per persones que van seguir intentant-ho quan no semblava haver esperança” (Dale Camegie)

Coord 16

L’ abandonament escolar  és una de les principals preocupacions dels professionals de l’educació, i les vacances de Nadal un moment d’abandonament escolar. Per aquest motiu des de Coordinades.gps volem donar-vos estratègies per a treballar la motivació i l’autoconeixement de l’alumnat des de l’orientació, de manera que es pugui reforçar amb elles la importància de continuar estudiant:

 

  • Descobriment del futur professional. Descobriment de les funcions reals a les diferents professions que els motiven; fer un balanç de les competències que tenen per desenvolupar-les des del reforç de les que ja tenen i donant pistes de com treballar les que tenen menys desenvolupades.
  • Conèixer a experts. Convidar a persones que tinguin feines del seu interès a l’aula. Per tal de conèixer la professió, les competències que necessiten o descobrir com van arribar als llocs de treball. Es treballarà així la idea d’esforç i la importància de la formació.
  • Visionat de la pel·lícula “En busca de la Felicidad”. Els valors d’esforç i perseverança és veuen aplicats en una història real. La pel·lícula permet així treballar l’establiment de  prioritats i fins a on podem arribar, ja que el “sostre te’l poses tu”.
  • Regalar-se bones paraules. Una estratègia per a treballar la cohesió de grup i el sentiment de pertinença. Els alumnes s’escriuen entre ells (anònimament) un missatge positiu, un bon desig, ànims,…
Bookmark : permalink.

Los comentarios están cerrados.