Nº 31: L’assetjament escolar a les escoles d’adults

Nº 31: L’assetjament escolar a les escoles d’adults

 

“Recuerda siempre que no solo tienes el derecho de ser un individuo, tienes la obligación de serlo.” Eleanor Roosevelt

En aquest nou missatge de Coordinades.gps parlem d’un repte que comença a ser una realitat als centres de formació d’adults. Segons dades de “Save the Children” un 10% dels joves ha patit alguna situació d’assetjament escolar indicant la “normalització” d’aquestes situacions en el dia a dia de molts d’ells. Dades preocupants donat al nou perfil d’alumnat jove que rebem a les escoles d’adults, d’aquí la importància del tractament d’aquest repte a partir de l’orientació. A continuació us facilitem diferents aspectes a tenir presents davant l’orientació:

-          Tolerància zero davant aquestes situacions. La importància de tenir un discurs comú i ferm davant l’assetjament escolar. Mostrar unitat des de l’equip de professionals del centre per donar respostes unitàries.   

-          Crear un protocol de resposta concret. Aquest protocol ajudarà a tenir una normativa concreta que ajudi a la resolució concreta davant aquestes situacions, tenint present que estem parlant d’una escola d’adults serà clau que en aquest procés la comunicació sigui fluida.

-          Recollir informació de distintes fonts (professorat, famílies, personal no docent, alumnat…). Contrastar la informació abans de fer una acusació i ser cautelós davant de l’aplicació de mesures per no exposar a cap alumne a un risc.  

-          Tenir estructures al centre educatiu on expressar denúncies i reclamacions (bústia de suggeriments, comissió de convivència…). Aquestes accions ajuden a la prevenció i detecció de situacions d’abús de poder en la convivència del centre.

Los comentarios están cerrados.