Eines de recerca de feina

Eines de recerca de feina

A l’hora de buscar feina, hi ha una sèrie d’eines bàsiques que tothom hauria de conèixer per poder presentar-se correctament davant l’empresa a la que vol entrar a treballar.

Aquestes eines són:

1. Currículum vitae:

El currículum és una eina molt important en els processos de recerca de feina. És la nostra targeta de presentació, el primer contacte que establim amb l’empresa que volem treballar. Diuen que “la primera impressió és la que compta” i per tant, lliurar un currículum ben fet i “personalitzat” per a cada una de les empreses als que l’enviema és fonamental per tenir més oportunitats de què ens cridin per a una entrevista.

Hi ha diferents maneres de fer el currículum. Et recomanem que te les miris… Quina és la que creus que et pot anar millor a tu?

 eines1

2. Carta de presentació:

Juntament amb el currículum, la carta de presentació és la teva targeta de presentació, i serà la primera imatge de tu que transmetràs a l’empresa. La carta de presentació et permet presentar-te, mostrar qui ets, com t’expresses, si entens bé el que l’empresa vol de tu i si pots donar una bona resposta a les seves necessitats.

Models de carta de presentació:

En els dos casos, és important tenir present una sèrie d’orientacions per a la seva elaboració.

3. Entrevista de feina:

L’entrevista és sovint l’últim pas dins d’un procés de selecció. És un diàleg amb preguntes i respostes sobre temes professionals, formatius i personals. Durant l’entrevista s’ha de tenir en compte tant el que es diu verbalment com el que es transmet amb l’actitud i la forma de comportar-nos.

Consells per preparar l’entrevista de feina.

4. Proves de selecció:

Les proves de selecció són una de les fases finals al procés de selecció, i solen començar quan l’empresa disposa d’un nombre suficient de candidats/es. Les eines per seleccionar són moltes. Potser la més popular, però no l’única, és el test psicotècnic.

Per a més informació consulteu els consells per a la recerca de feina

Los comentarios están cerrados.