Sostenibilitat mediambiental

Sostenibilitat mediambiental

 

Aqui tenim un recull de diferents llibres, blogs, revistes, pel·lícules i documentals. Aquests us poden ensenyar a descobrir i concienciar-vos sobre la realitat del nostre entorn. D’aquesta manera amb una petita acció en els nostres hàbits i formes de vida, poden contribuir a un món més sostenible. 

earth-405096_960_720

Llibres

  • Una breve historia de casi todo

Autor: Bill Bryson.

Argument:Una obra amb un estil senzill i col·loquial sobre la historia de la ciència i de la terra. 

  • Educar en verde

Autora: Heike Freire.

Argument: Nens que estan encerrats a casa, a les escoles sense res verd. El resultat són nens sobreprotegits que no saben enfrontar-se als problemes i perills, amb pitjor salut i amb més estrès. Hàbits saludables per millorar la nostra vida diària  i reflexionar sobre el nostre consum.

  • La saviesa combinada. Reflexions sobre ecologia i altres ciències.

Autor: Joan Domènec Ros.

Argument: Tria d’articles que ens ajuden a comprendre la terrible crisis ecològica que tenim en aquest moment; el canvi climàtic, el tractament de les aigües i quin paper té la ciència en tot això.

  • La muerte de la hierba.

Autor: John Christopher.

Argument: En el futur, el nivell de contaminació i pol·lució ha arribat a tal extrem, que es desenvolupa un virus que acaba amb les zones verdes. El caos que això crea provoca que les famílies vulguin marxar a les muntanyes amb la esperança de trobar una vida nova.

Revistes/Blogs

Temes tractats: El seu tema principal és la contaminació del nostre planeta i com intentar treballar amb petits gestos per a un món millor i sostenible. 

Temes tractats: El canvi climàtic i com això ens condiciona les condicions del nostre ecosistema. Hàbits de consum i conservació ecològica. 

Temes tractats: L’economia verda a partir de notícies actuals de projectes sobre el disseny, la sostenibilitat, les energies renovables, la eco-mobilitat i el medi ambient des de l’enfocament de la psicologia ecològica.

Temes tractats: Tracta temes com el reciclatge, energies renovables, viatjar ecològicament, disseny i molts vídeos amb explicacions sobre l’ecologia. 

Pel·lícules/Documentals

  • El Olivo.

Directora: Iciar Bollaín.

Argument: Una noia que treballa en una granja, recorre mitja Europa per aconseguir recuperar l’oliver mil·lenari que va vendre la seva família fa 12 anys en contra de la voluntat del seu avi, el qual entra en una depressió i no parla ni menja.

  • Comprar, tirar, comprar.

Directora: Cosima Dannoritzer.

Argument: Productes que tots els dies (sobretot tecnològics) tenen un temps de vida determinat que decideixen els fabricants. En aquest documental és pot veure com entrem en una espiral de consum sense sentit del que és molt difícil sortir. Tot això explota els límits dels recursos naturals i genera quantitats molt grans de residus i deixalles.

  • Plastic planet.plants-731226_960_720

Director: Werner Boote.

Argument: ‘Planeta de plàstic’ és un documental on s’analitza el material que en un segle és indispensable a les nostres vides però amb un problema molt greu a curt i llarg termini en el nostre planeta i els nostres hàbits de consum. 

  • Avatar.

Director: James Cameron’s.

Argument: La lluita entre humans i els natius del clan Omaticaya per un mineral molt cotitzat al mercat fan que la guerra estigui assegurada. L’amor per la terra i per la preservació d’aquesta farà que no  abandonin mai la terra i perseverin per guanyar la guerra declarada.

 

Los comentarios están cerrados.