Recursos per fer salut

Recursos per fer salut

Si ens manca la salut, avançar en qualsevol direcció és molt difícil. Per això, és molt important que, per orientar-nos el millor posible cap a una professió satisfactòria, sostenible i socialment justa, trenquem les barreres que suposen les malalties i fem salut.

KEKO64-ID-100191366

Aquí tens recursos que esperem que t’ajudin a fer salut i a trencar les barerres que la malaltia suposa a l’hora d’avançar cap a un futur millor!

Superar la drogadicció

 Podem entendre la drogoaddicció com una malaltia que consisteix en l’addicció i dependència a consumir substàncies tòxiques. Un món on és fàcil entrar i molt difícil sortir. En el següent llistat trobeu diferents enllaços a organitzacions que us poden ajudar:

Superar l’anorexia i la bulímia

L’anorèxia i la bulímia són desordres alimentaris produïts per una ansietat i per una preocupació molt gran pel pes i l’aspecte físic. És molt important poder donar la resposta més ràpida possible si pensem que algú pot estar patint aquests desordres, i per això a continuació us informem d’un seguit d’organitzacions que hi treballen:

Si cliqueu a l’enllaç següent podeu trobar també el testimoni personal d’una noia que va patir i superar l’anorexia.

Superar la violència masclista 

La violència masclista és un dels escenaris més comuns dins de la nostra societat. Aquesta la pateixen moltes dones en silenci. Hi ha moltes associacions que treballen en els diferents camps de lluita contra aquestes situacions a partir de: sensibilització, treball amb les víctimes, activitats per famílies, amb escoles,…

En aquest llistat podeu trobar algunes d’elles:

 • El safareig. Organització que treballa per la integració social i laboral de la dona.
 • Surt. Treballa amb la inserció sociolaboral de la dona.
 • Ni bella ni bèstia. Un espai per a joves de conscienciació sexual i gènere.
 • Violència stop! Un espai per la reflexió i la consciència amb aquest tema.
 • Associació de dones Itaka. Treball amb les problemàtiques que té la dona sigui quina sigui la seva situació; immigració, maltractament, …

Superar la depressió i l’ansietat

 Imagerymagestic2-ID-100110409 Para-li el cop a la depre! Guia amb la que aprendràs per què no parem atenció als cops de la depressió, com colpeja, què fer per parar-li el cop i per ajudar a que altres persones també ho facin.
Imagerymagestic-ID-100119399 Para-li el cop a l’ansietat! Guia amb la que aprendràs què és l’ansietat, com colpeja, i què fer per parar-li  el cop i per ajudar a que altres persones també ho facin.

Associacions Salut Mental 

A continuació trobeu diferents associacions que treballen amb adults en salut mental, oferint diferents serveis:

 • Associació Daruma. Una associació de familiars de malalts mentals de Granollers. Tenen diferents serveis per ajudar i donar respostes a les necessitats dels usuaris.
 • Club social la Llum. Situat a Mollet del Vallès és un recurs d’oci, de suport a la integració comunitària per persones que pateixen problemes de salut mental. Amb diferents serveis psicològics.
 • Associació El Far. Una associació de La Llagosta que treballa amb la persona i l’entorn. Donant servei formatiu i psicològic per als usuaris i persones interessades en participar.
 • Serveis de Salut i Comunitat. Iniciativa de l’ajuntament de Terrassa on trobem un recull dels diferents serveis de salut mental de la ciutat.
 • Centre de Salut Mental Ripollet. Són equips multidisciplinaris situats a la comunitat, que tracten ambulatòriament les persones més grans de 18 anys que presenten algun trastorn mental.
 • Associació de Familiars de Malalts Mentals Cemoriba. Una associació de Montcada i Reixac que ofereix suport i serveis psicològics a persones adultes.

 

Los comentarios están cerrados.