Històries d’èxit

Històries d’èxit

 

suphakit73-ID-100134084-150x150 Tant si tenim clar quin futur professional volem com si no, el camí per arribar-hi pot tenir barreres que ens fan difícil avançar. Alguns exemples d’aquestes barreres són problemes de salut, problemes econòmics, de discriminació, o en situacions de crisi com les que vivim, un mercat laboral que pot posar molt difícil aconseguir una feina digna.

En aquesta pàgina volem compartir exemples de persones, organitzacions o grups que han tingut èxit en la seva lluita per superar aquestes barreres per a una ocupació satisfactòria, sostenible i socialment justa. Si ells poden, nosaltres també!

Reinventar-se laboralment

Històries de persones amb dificultats laborals o a l’atur que decideixen reinventar-se i crear la seva pròpia empresa. Clica aquí i trobaràs històries d’èxit de persones de més de 45 anys, de joves, de dones… que el diari La Vanguàrdia ha publicat. Anima’t a llegir-les!

Històries d’èxit a Sudàfrica

Durant el 2014 Sudàfrica celebra el 20è anniversari de l’inici de la seva democràcia.  Moltes persones d’aquest pais són grans exemples de superació no només en la seva lluita per aconseguir una professió digna, sinó per una vida digna. Celebrem el 20è anniversari de la democràcia a Sudàfrica compartint un parell d’històries de superació en aquest pais.

Judge MasipaThokozile Masipa, la judge en el cas de l’Oscar Pistorius.  Clica aquí i trobaràs un article de El Pais on s’explica l’exemple d’una dona que va créixer en una època on, degut al color de la seva pell, no tenia dret a votar, ni a decidir on vivia, ni a rebre una educació que li permetés accedir a bons llocs de treball. Masipa va començar a estudiar dret després de complir els quaranta anys.

marishaneLudwick Marishane és un jove de 24 anys nascut a Limpopo, una de les zones més pobres de Sudáfrica.  Va viure amb la seva mare en una área rural fins als 8 anys i després amb el seu pare a una altra zona del país.  Del seu pare va aprendre la importància de tenir uns estudis, però problemes amb la familia van fer que hagués de tornar a Limpopo, on va acabar el batxillerat. Ludwick diu que Motetema, el seu poble “és extremadament rural, un lloc que impedeix de forma sistemática que els seus habitants puguin fugir de la pobresa. Estar envoltat de tanta desesperació va ampliar la meva ambició per superar la meva situació i per contribuir a que altres també escapessin d’una mentalitat tan tòxica. Per això vaig desenvolupar un esperit emprenedor”. Un dia Ludwick parlava amb un amic seu, que li va dir que s’hauria d’inventar alguna cosa per poguer dutxar-se sense aigua, ja que aquest és un element que escassejava molt allà on vivien.  Aquesta conversa va canviar la seva vida, ja que li va donar la idea per crear DryBath, un gel que s’utilitza amb molt poca aigua i que neteja i desinfecta el cos.  Amb aquesta idea en Ludwick ha guanyat més de 10 premis, entre ells el Concurs Google d’ Idees Joves. Actualment dirigeix la seva pròpia empresa, anomenada Headboy Industries.

Històries d’èxit a altres indrets del món 

sierra-leona-300x174Kelvin Doe era un nen de 10 anys en 2006 i es dedicava a recollir escombraries en els suburbis de de Freetown, capital de Serra Lleona. La seva població majoritàriament viu en la pobresa més absoluta.

En aquell indret Kelvin recollia també “chatarra tecnològica” que li cridava molt l’atenció com televisors vells, bateries, …. Aquelles escombraries van despertar en ell un talent i un instint creador. Creant amb 12 anys un generador d’ondes elèctriques.

D’aquesta manera va aprendre enginyeria d’una forma autodidacta i va acabar formant-se en l’Institut de Tecnologia de Massachusetts on li  van donar una beca i va poder arribar a ser un gran creatiu tecnològic.

 

Liz Murray és una jove estatunidenca que va néixer al Bronx. Els seus pares eren drogoaddictes, i des de ben petita a casa no tenien diners per menjar ja que la greu addicció feia que l’alimentació no fos una prioritat.  Amb 13 anys va deixar l’escola per cuidar a la seva mare malalta de SIDA. Amb 15 anys queda U091454orfe de mare i com no podien fer front al lloguer van acabar en una llar per sense sostre.

Tot i les condicions en les que vivia amb 17 anys decideix tornar a l’escola on va conèixer a partir d’una excursió Harvard: va veure allà el seu futur i va tenir ganes de lluitar.

Un clar exemple de: tot esforç té la seva recompensa. Va entrar a estudiar a Harvard per estudiar psicologia i ajudar als drogodependents.

Los comentarios están cerrados.